Några av våra favoritcitat:

Du väljer själv om du vill se glaset som halvtomt eller som halvfullt - Okänd

Det är först när människan ser hur liten hon är som hon upptäcker hur stor hon är
- Lönnebo

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift - Okänd


tisdag 16 juni 2009

Mer Information Angående Tumören

Hemkomna efter dagens informationsmöte med Annikas läkare känns det ändå som att flera positiva faktorer framkommit. En kort sammanfattning av det vi fick veta:

- Det Astrocytom Annika har betecknas som ett s k "diffust" Astrocytom (en snällare sort än exempelvis det III-gradiga Anaplastiska)

- Senaste datortomografin visar att det finns ett område som antingen är levande tumör eller en förändring orsakad av strålningen. Därför gjordes en magnetröntgen (igår). Detta område utgör emellertid en minoritet av tumören. Mer än halva tumören har alltså svarat på strålningen på det sätt man hoppats! :-) Tyvärr är det ännu för tidigt för att se om detta område dessutom börjat krympa.

- När resultatet från denna är klart, avgörs slutgiltigt om ifall det blir en operation eller inte. Det troliga är att det blir en operation och i så fall inom de närmaste 14 dagarna. Det område som man vill ta bort är lokaliserat så att ett kirurgiskt ingrepp anses möjligt.

- Först efter operationen, då den bortopererade delen analyserats, går det att bedöma om det är tumörvävnad eller förändring av strålningen - samt om tumören har ändrat malignitet eller inte.

- Angående vilka risker eller funktionsmässiga konsekvenser en operationen kan få, hänvisas vi till operationsansvariga på Karolinska i Solna.

Inom de närmaste dagarna kommer vi få bekräftat att det blir operation och när (om bedömningen blir som förväntat). Tills dess kan vi fira midsommar som planerat, vilket troligen innebär att vi åker ner till landet på torsdag.

4 kommentarer:

  1. Förstår att det är jobbigt att gå i den här ovissheten även om det idag har kommit fram lite positiva nyheter.Jag håller tummarna för er
    Tina

    SvaraRadera
  2. Förstår att det är jobbigt med den här väntan och ovissheten även om dagens läkarbesök gett en viss ljusning av situationen.Jag tänker på er

    SvaraRadera
  3. Tack för allt stöd. Ja, väntan och ovissheten är tärande.

    SvaraRadera