Några av våra favoritcitat:

Du väljer själv om du vill se glaset som halvtomt eller som halvfullt - Okänd

Det är först när människan ser hur liten hon är som hon upptäcker hur stor hon är
- Lönnebo

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift - Okänd


tisdag 30 juni 2009

Ingen Hjärnkirurgi, men däremot Kirurgisk Strålning

Idag fick vi äntligen besked från Annikas läkare. De har tittat på röntgenbilderna i flera omgångar och ingående diskuterat de olika alternativen. Till sist bestämde de sig för att inte heller nu göra ett traditionellt kirurgiskt ingrepp för att avlägsna den del av tumören som inte visat önskat resultat efter den första strålningen. Detta eftersom tumören sitter så nära det motoriska centrat. Riskerna för att Annikas rörelseförmåga ska påverkas betraktas som för stora.

Istället kommer man att använda en s k strålkniv för att försöka avlägsna en del av tumören utan att behöva öppna skallbenet. Mer information om strålknivskirurgi finns på Karolinska Sjukhusets sida om Strålknivskirurgi.

Det som sker härnäst är att vi får en kallelse till Neurokirurgiska kliniken på Karolinska för mer information. Därefter dröjer det inte länge innan behandlingen utförs.

Den stora praktiska och hälsomässiga skillnaden med detta alternativ är att Annika sannolikt inte behöver läggas in på sjukhuset, utan troligtvis får åka hem redan samma dag. Inte heller behöver håret rakas av och återhämtningen förväntas gå betydligt snabbare än vid en traditionell operation.

1 kommentar: