Några av våra favoritcitat:

Du väljer själv om du vill se glaset som halvtomt eller som halvfullt - Okänd

Det är först när människan ser hur liten hon är som hon upptäcker hur stor hon är
- Lönnebo

Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift - Okänd


onsdag 28 oktober 2009

Magnus sjukskrivning förlängs ytterligare. Cytostatika på måndag.

Efter läkarbesök igår förlängs Magnus sjukskrivning ytterligare till och med mitten av december. Den planerade återgången till ordinarie arbetsplats på 25% som diskuterats är inte aktuell eftersom inga lämpliga arbetsuppgifter finns i nuläget. Facket undersöker möjligheter till eventuell tillfällig omplacering. Facket anser även att företagshälsovården borde ha kopplats in i ett mycket tidigare skede och har försökt betona arbetsgivarens rehabiliteringsansvar. Det märkliga spelet går vidare. På spelpjäsernas bekostnad.

Lätt att bli bitter när sjukdom p g a den kris en hjärntumör orsakar kanske dessutom ska förvärras genom omplacering eller arbetslöshet och en försvårad ekonomisk situation. De nya, hårdare reglerna gentemot långtidssjukskrivna är inte skrivna utifrån mänskliga förutsättningar, utan EKONOMISKA. Skrämmande att människor får behandlas på det viset i dagens Sverige. Skrämmande att det byråkratiska systemet år 2009 är förbluffande likt den mardrömslika labyrint Kafka skrev om i sin "Processen" år 1925. Som en vän uttryckte det:
Idag måste du vara frisk för att orka med att vara sjuk
.
Det säger en hel del om samhället. Som sagt, lätt att bli bitter.

På måndag får Annika behandling med cytostatika igen. En tuffare period väntar än en gång...

fredag 23 oktober 2009

Sommarens strålknivsbehandling har gett önskad effekt

Idag ringde Annikas läkare för att meddela att cytostatikan kommer att tas den 2:a november istället. Samt att strålknivsbehandlingen i somras enligt senaste röntgen har haft önskad effekt. Det innebär att den del av tumören som fortfarande varit aktiv nu har börjat svara på behandlingen (målet med denna var att få den levande tumörvävnaden att sluta växa, inte att krympa den). Goda nyheter!

Nu på morgonen drog Annika ut den visdomstand som troligen orsakat munbesvären hon haft - som eventuellt inte har haft med cytostatikan att göra.

tisdag 20 oktober 2009

Cellgifterna uppskjutna p g a munbesvär

Annika fick inga cellgifter igår på grund av de munbesvär hon fått på sistone. Hon ska prata med sin läkare igen på fredag. Får cellgifterna tidigast måndag morgon. Därigenom skjuts den "jobbiga vecka" som skulle klaras av den här veckan upp minst en vecka. Vi är besvikna över att vi inte kunde ha förvarnats om att det eventuellt skulle bli uppskjutet. Skulle kanske ha gjort helgen mindre påfrestande.

Planen är att Magnus ska göra ett försök att börja arbeta 25% på sin gamla arbetsplats 2/11. I och med förseningen hamnar "cellgiftsveckan" nu troligtvis närmare eller sammanfaller t o m
med veckan då återgången till arbetet skulle ske. Försvårar saker och ting avsevärt. Annika fortsätter att arbeta 25% (med undantag för veckan efter cellgiftsbehandling eller "dåliga dagar") tisdag, onsdag, torsdag.

Mycket ilska, besvikelse och rädsla p g a dessa förändringar. Dessutom går Magnus sjukintyg snart ut. Det är ännu inte klart om den förlängda sjukpenning som ansökts om blir beviljad eller inte.

Många nya orosmoln som hopar sig. Tufft när en redan svårhanterlig situation kompliceras ytterligare. Osäkert om det verkligen är den bästa lösningen att Magnus ska försöka börja arbeta innan nästa "cellgiftsutmaning" är avklarad.

Bra att pojkarna har sina ordinarie dagisrutiner under veckorna, så att en stor del av veckan är "som vanligt" för dem. Dessutom går de på gymnastik en kväll i veckan, något de tycker är jätteroligt. Oftast helgerna som är den stora utmaningen, med rastlösa barn och trötta föräldrar.